Mm305 unit 9 project, complete solutions, a+ grade guaranteed

1. Allen Machines specializes in developing weed-harvesting equipment that is used to clear small lakes of weeds.  Allen Machines is contemplating the construction of a machine that would harvest weeds on narrow rivers and waterways.  The activities and time in weeks necessary to build one of these experimental machines are shown in the table below.

 

Activity

Immediate Predecessors

Time in Weeks

A

none

3

B

A

5

C

B

4

D

B

3

E

C,D

2

F

A

1

G

D,E

2

H

D,F

3

 

 

 

1.    What is the minimum possible time required for completing the project? 

 

2.    What is the latest possible time that Activity F may be started without delaying the completion of the project? 

 

3.    What is the latest finish time for Activity H? 

 

4.    What is/are the critical path(s)? 

 

 

Explanation: (Please include Gantt Chart and/or Network Graph):

 

 

 

 

2. The following is the activity and associated costs for the renovation of the local high school football stadium. The times are in weeks.

 

Explanation:  You can enter the above information into QM for Windows->Project Management,->Cost Budgeting.

 

 

 

Activity

Immediate Predecessor

Time

Cost ($)

A

5

10,000

B

3

25,000

C

A

7

15,000

D

C

1

30,000

E

A, B

1

20,000

F

E

1

12,000

G

C, D

5

56,000

H

F

1

20,000

 

 

1.    What is the critical path and total time required for this project? 

 

Answer:  

 

 

 

 

 

Explanation: (include Gantt Chart and/or Network Graph):

 

 

 

  

 

2.    How much of the total (cumulative) budget would be spent in Week 8 (Period 8) with the earliest start budget? 

 

Answer:

 

 

 

Explanation (include cost budgeting table):

 

 


3. Precision Manufacturing has a government contract to produce stainless steel rods for use in military aircrafts.  Each rod is required to be 15 millimeters in diameter. Each hour, random samples of size n = 5 rods are measured to check process control. Four hours of observations yielded the following:

 

Explanation: You are looking at the control limits for the variable, average diameter. You can use Excel QM or QM for Windows->Quality Control->x-bar and r-charts.

 

 

 

 

Diameter

Time

Rod 1

Rod 2

Rod 3

Rod 4

Rod 5

9 A.M.

14.5

14.9

17.9

16

15.9

10 A.M.

15.1

14.7

13

15.4

14.9

11 A.M.

18.9

15

17.9

18.3

16.5

Noon

35

15.2

32.1

18.1

15

 

 

 

1.    Construct the xbar-chart and the R-chart.

 

Please include charts below:  

 

 

 

 

 

1.    Is the process in control?

 

xbar chart UCL =                                 R-chart UCL =

 

xbar chart LCL =                                 R-chart LCL =

 

Explanation:

 

 

 

  

4. Modern Electronics specializes in manufacturing modern electronic components.  It also builds the equipment that produces the components.  Modern Electronics is considering building a new facility but the estimated profits would be impacted by the type of market that develops.  The probability for a strong market is 0.1; for a fair market is 0.3; and for a poor market is 0.6. You are responsible for advising the president of Modern Electronics on the type facility that should be built or to not build a facility at all.  The table shows the estimated profits under each market and for each size facility.

 

Explanation: You can use QM for Windows->Decision Analysis->Decision Table with the above information.

 

 

 

 

Estimated Profits

 

Strong Market

Fair Market

Poor Market

Build a large facility

550,000

150,000

-500,000

Build a medium-size facility

500,000

125,000

-150,000

Build a small facility

250,000

75,000

-25,000

Do not build a facility

0

0

0

 

 

 

1.    What is your recommendation to the president based on expected value that maximizes profits (EMV)?

Answer:

 

 

Explanation (include expected monetary value): 

 

 

Software Output:

 

 

2.    Provide a second recommendation to the president that minimizes regret.

Answer: 

 

 

Explanation (include expected monetary value):

 

 

Software Output:

 

 

 

5. Consulting income at Kaplan Associates for the period February – July is shown in the table below. Assume that the initial forecast for February is $9,000. Use Exponential smoothing to forecast August’s income.

 

Explanation: You can use Excel QM—Forecasting—Exponential with the above information.

 

  

Month

Income ($1,000)

February

9.0

March

8.5

April

7.8

May

9.7

June

9.3

July

9.8

 

 

 

1.    Use a smoothing constant of α = 0.25.

 

Answer:

 

 

 

Explanation (include software output):

 

 

 

 

 

2.    Use a smoothing constant of α = 0.5.

 

Answer:

 

 

 

Explanation (include software output):

 

 

 

 

 

3.    Analysis of the forecasting errors indicates which forecasting constant is best in this situation?

 

Answer:

 

 

 

Explanation:

 

 


6. Johnson Construction Company is in the process of installing power lines to a large housing development. The company wants to minimize the total length of wire used, which would minimize the company’s cost. The housing development is shown below.  Each house has been numbered, and the distances between houses are given in hundreds of feet.

 

Explanation: We want to create the minimum spanning tree (MST) for this network since all houses need to be connected.  You can use QM for Windows to do this.

 

  

 

 

1.    What do you recommend to Johnson Construction Company?

 

Answer:  

 

 

 

Explanation (including software output):

 

 

 

 

 

 

 

  

7. The storm drains in the Cedar Rapids, Iowa, have been upgraded following the devastating floods of 2008. The network of storm drains and the capacities are shown below.Determine the maximum flow (in hundreds of gallons of water per minute) from node 1 to node 5. Remember that the arc has both capacity and reverse capacity.

 

 

 

Explanation: You can use QM for Windows—Networks—Maximal Flow with the above information.

 

From Node

To Node

Fluid Flow

1

2

250

2

1

50

1

3

250

3

1

100

1

4

125

4

1

450

1

5

350

5

1

300

2

4

75

4

2

50

3

4

100

4

3

250

3

5

150

5

3

225

4

5

250

5

4

75

 

 

 

Answer:

 

 

 

 

 

Explanation (include software output):

 

 

 

 

8. From the States Data Set the following output for Population and for the Areawas created.

 

 

 

 

 

1.    Which variable has the greatest relative variation?

 

 

 

Answer:

 

 

 

 

 

Explanation (including calculations):

 

 

 

 

9. You are a consultant working for Kaplan Consulting. The U.S. Department of Labor has requested assistance in evaluating the impact of economic stimulus on the unemployment rate. From the States Data Set the following t test was conducted to answer the question:

“Has there been a significant reduction in the national unemployment rate between January and May?”

 

Output from PhStat2            :                              Output from Excel-DataAnalysis:

 

                                               

 

            

 

1.    What is the Null and the Alternative Hypotheses?

 

Ho:

 

Ha:

 

 

 

1.    What is your level of alpha (α)?

 

 

 

 

 

2.    What is your decision about the hypothesis based on the software output?

 

 

3.    Has there been a significant reduction in the national unemployment rate between January and May?

 

 

10. The Governor of a southern state has asked Kaplan Consulting to determine if the state were able to increase the percentage of its population with a Bachelor’s Degree to 55%, what might be the expected median household income based on 2000 data? Here is the output from the Regression procedure from Excel.

 

 

 

 

 

1.    What would be the predicted median household income if the percentage of the population in the state were 55% or 55?

 

 

Answer:

 

 

 

 

 

Explanation (include all calculations):

 

 

 

 

 

 

Submitting Your Project

 

 

 

·         Save your project in a location that you will remember and with your full name. When you are ready to submit your project, click on the Dropbox and complete the steps below:

·         Click the link that says, “Submit an Assignment.”

·         In the “Submit to Basket” menu, select Unit 9 Project.

·         In the “Comments” field include your name.

·         Click the “Add Attachments” button.

·         Follow the steps listed to attach your Word Document.

·         You should revisit the Dropbox to view any helpful feedback your instructor has and to retrieve your graded project.

 

·         Make sure that you save a copy of your submitted project.

Get 20% Discount on This Paper
Pages (550 words)
Approximate price: -

Try it now!

Get 20% Discount on This Paper

We'll send you the first draft for approval by at
Total price:
$0.00

How it works?

Follow these simple steps to get your paper done

Place your order

Fill in the order form and provide all details of your assignment.

Proceed with the payment

Choose the payment system that suits you most.

Receive the final file

Once your paper is ready, we will email it to you.

Our Services

Australia Assessments has gained an international reputation of being the leading website in custom assignment writing services. Once you give us the instructions of your paper through the order form, we will complete the rest.

Essays

Essay Writing Services

As we work towards providing the best custom assignment services, our company provides assignment services for any type of academic essay. We will help you develop professionally written essays that are rich in content and free from plagiarism.

Admissions

Admission and Business Papers

Our skilled team of professional writers will ensure that we help you craft a remarkable admission essay for your desired Master's program in your institution of choice. We won't stop there. Once you enter the job market, we will be available to secure you a position at your desired worksite by creating an outstanding portfolio or resume.

Editing

Editing and Proofreading

Our editorial team is always available for all editing and proofreading services. They check completed papers by our writers and also provide professional opinions to papers completed by our clients.

Coursework

Technical papers

We harbor professional academic writers with different qualifications in diverse academic fields. As such, we are capable of handling both simple and technical papers. Ensure that you provide us with correct and complete instructions in the order form.